Anmäl dig här
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Club Active i Ljungskile
- rörelse och glädje för alla
Andreas Nilvander
Active MTB
Att vara aktiv och röra på sig är det bästa Andreas vet, löpning men framförallt mountainbike är det han främst ägnar sig åt.

Han brinner för stigcykling och så kallad "enduro", vilket är en tävlingsform som går ut på att ta sig uppför bergen och därefter köra delsträckor nedför. Han är aktiv i tävlingar (ESS) både som funktionär och tävlingsdeltagare och besitter ett teknikkunnande över bästa sätt att ta sig över stock och sten. Detta delar han gärna med sig av och ger passdeltagarna nyttiga tips och idéer utefter var och ens förmåga. 
Det viktigare för Andreas är ändå alltid att helt enkelt komma ut i skogen med goda vänner och bara njuta. 
Anders Wassblad
Active MTB
Anders är utbildad spinninginstruktör och leder pass på Friskis och Svettis i Uddevalla. Han brinner för cykling på skogens stigar och ses också ofta på en landsvägscykel. Medverkan i olika tävlingar har det blivit, ex Uddevalla MTB, Dalslands XC mm. 

En stark drivkraft för Anders är att motivera andra till härliga upplevelser genom träning och motion ute i naturen. Han har gedigen kunskap om cykelteknik och regler för cykling i grupp, vilket han gärna delar med sig av. Dessutom har han en förmåga att se, motivera och lyfta varje deltagare genom att sprida energi och glädje. 
Tåve Jernmark Burrows
Tåve

Tåve kommer från en friidrottsaktiv familj som tränar och tävlar för Ljungskileklubben Hälle IF. 

Hon är aktiv i flera sporter, såsom längdskidåkning, simning och självklart löpning. Allra helst vill hon motionera ute i naturen men uppskattar också ett farthöjande pass på löparbanan.

Tåve tycker om att utmana sig själv och lära sig nytt, vilket också genomsyrar hennes pass och uppmuntrar deltagarna att kliva ur sin bekvämlighetszon. 

Som kuriosa kan nämnas att Tåve i vuxen ålder lär sig att segla Laser samt att åka skridskor. Hon är nybliven vinterbadare och kan faktiskt jonglera och sjunga Gangnam style samtidigt. 

Cicki Fredriksson

När Cicki leder pass gör hon det med en enorm glädje och energi vilket gör att deltagarna kämpar lika hårt.  Hon har en stelopererad rygg och har efter operationen successivt fått tillbaka ett fysiskt aktivt liv. Detta gör henne till en sann inspirationskälla för andra.
Att sätta upp mål och anta nya utmaningar är en drivkraft. Det har blivit flertalet lopp som inom både löpning och MTB: Midnattslopp, Kraftprov, Ljungskileslinga, Göteborgsvarvet, Hunneberg XC m.fl.  Cicki har jobbat i franska alperna två säsonger och älskar skidåkning, nya utmaningen är telemark! Dessutom ses hon ofta på cykel nerför olika downhill-utmaningar.

Musik är en viktig del i livet, Cicki älskar både dans och sång. 

Active Moves ger en perfekt kombination av träning med musik och med Cickis musikaliska intresse kan vi utlova bra musik som är väl anpassade till rörelserna.


Karin Eriksson
Box samt Active MTB

Karin Eriksson är utbildad Boxinstruktör men har också genomgått flertal utbildningar riktat mot både traditionell gympa, aerobic samt Step up-instruktör. 


Ända sedan början av 90-talet har hon instruerat och inspirerat motionärer på olika orter i olika klasser, ex medelgympa, hopplös gympa, step up, aerobics och box.


 Utöver sin roll som instruktör är Karin aktiv motionär och syns ofta med joggingskor eller cykel i skogen, längs vägarna med gångstavar eller inomhus med en innebandyklubba i handen. Hon genomför årligen flera motionslopp och har bland annat sprungit ett 10-tal Göteborgsvarv. Vid flera tillfällen har hon hamnat på prispallen, både på MTB-lopp och löptävlingar. Under åren 2014-2015 genomförde hon en Svensk klassiker och hon har också under 2018 genomfört en egen Klassiker i Ljungskile.

Magnus Larsson

Verksamhetsansvarig VILLA MOTIONERA AB

Magnus Larsson är legitimerad sjuksköterska, certifierad massör, diplomerad massageterapeut, kinesiotapning och kunnig i löpskolning.

Han arbetar dagligen med massagebehandlingar och instruktion i redskaps- och kroppsviktsträning samt löpskolor. Det är inte heller ovanligt att han föreläser om muskellära och träning med fokus på kroppsmedvetenhet.


I ca 35 år har Magnus löptränat och sprungit lopp på längder från milen upp till 6-timmar. Springer allra helst i terräng.

På sommarhalvåret är han aktiv som kajakledare i Friluftsfrämjandet och leder turer och kurser. Cyklar även en del MTB och simmar gärna utomhus vår-sommar-höst. Tävlingsbakgrund i utförsåkning, men åker nu företrädesvis telemark.


Magnus vet vikten av att ha en bra grundstyrka, en väl balanserad kropp som är mjuk och rörlighet. Hans pass ger oss en möjlighet att uppnå detta.

 


Jolene Purves Stigh
En av Jolenes alla styrkor är hennes musikalitet. Den genomsyrar hennes pass som bygger på rörelseglädje, genomtänkta övningar och konditionskrävande moves till bra musik.
Hon är gediget intresserad av att skapa spännande pass med dansinspirerande rörelser. 
Med sin profession inom sjukvården är Jolene extra medveten om rörelsens betydelse för vårt välmående. Eftersom man dessutom går ifrån hennes pass med ett leende på läpparna är Jolene verkligen ”extra allt”


 

AnnSofi Öhman
Måndagsdraget

Ann-Sofi Öhman är utbildad hälsovägledare och motionsledare. Sedan 10 år har hon kört pass här i Ljungskile. Att få inspirera till rörelseglädje och ta del av den härliga energi man ger varandra i gruppträning är det bästa med att leda pass tycker Annsofi. Hon gillar enkla och tuffa pass där man kan kötta och ta ut sig ordentligt om man vill, var och en utifrån sin egen förmåga.
Träning och friluftsliv har länge funnits med som en naturlig del i Annsofis liv. En f d fotbollstjej som älskar olika motionsformer. Beroende på årstid och hur lusten faller på kan det bli löpning eller cykling till skogs eller på väg. Ibland blir det skidåkning på längden eller utför och en annan gång hittar man henne i kajaken eller i vandringskängorna på något fjäll.

Annsofis leder ett pass byggt på intervallträning med styrka och kondition samt avslutningsvis ett längre avsnitt med behövliga rörlighetsövningar.


 
Våra Samarbetspartners